Hoe gaan we te werk?

Belangrijk is dat er een goede, vertrouwde sfeer is. Pas dan kunnen bijvoorbeeld gevoelens goed onder woorden worden gebracht.


De eerste afspraak van drie kwartier is voor kennismaking en oriëntatie. U komt alleen of als ´stel´. Als arts help ik bij het op een rijtje zetten van de lichamelijke kanten, als psycholoog help ik bij het op een rijtje zetten van de geestelijke kanten (gedachten gevoelens) en de effecten in de relatie. Als de vraag uitgebreid is kan een tweede afspraak nodig zijn. Als overleg met de arts of andere behandelaar nodig is doe ik dat, als je/u dat niet wilt gebeurt dat niet.


Hierna wordt de vraag of het probleem in kaart gebracht. We maken een behandel-plan dat aansluit bij uw persoonlijke wensen (en eventueel de partner). Dat kan medicatie zijn, maar ook bijvoorbeeld gesprekken, privé-onderwijs, oefeningen of een combinatie hiervan.


Vervolgens werken we het plan uit. In het algemeen staan daar een paar weken tot enkele maanden voor. Regelmatig staan we er bij stil of het plan nog aan de wensen voldoet of bijgesteld moet worden.